Glazen Huis Festerica overtreft alle verwachtingen!

Erica – Festerica, een rockfestival dat ook met de inmiddels achtste editie in een Glazen Huis de coronacrisis weet te overleven.

Hoe kan een rockfestival overleven tijdens de coronacrisis? Bij de pakken neer gaan zitten was geen optie. Daarom vond afgelopen weekend de achtste editie van Festerica plaats. Gedurende 80 uur sloten de organisatoren en vrijwilligers zich op in een glazen huis om geld in te zamelen voor een volgende live editie.

De opening van de achtste editie van Festerica werd verricht door Burgemeester Eric van Oosterhout. De kijkers thuis konden online vanuit hun huiskamer meekijken en verzoekjes doorgeven voor €3,-. Tevens waren er veel live optredens van lokale artiesten, een gebeuren waar het festival groot mee is geworden en nog steeds is. Het festijn moest uiteraard rekening houden met de coronarichtlijnen, waardoor er geen consumpties verkocht konden worden en er slechts enkele toeschouwers bij aanwezig konden zijn.

Organisator Lars Wellen: “Ervaring met een Glazen Huis had niemand binnen de organisatie. Gelukkig zijn er twee techneuten onder ons die ervoor zorgden dat de dagen qua techniek vlekkeloos zijn verlopen”. Gedurende de eerste dagen was de organisatie al tevreden met de getoonde interesse in het initiatief, maar dat werd overtroffen in het weekend. Ook organisator Rik Rolink dacht in de eerste dagen dat hij nog met de pet rond moest, maar zelfs deze waren op het laatst ook allemaal verkocht.Festerica_2021-9843

Na meer dan drie dagen muziek maken en -draaien heeft het Glazen Huis €10.000 opgeleverd. “Het heeft onze verwachtingen overtroffen en wij zijn iedereen die ons heeft ondersteund heel dankbaar. Hiermee kunnen we een opslag bouwen en een volgende editie organiseren”, aldus de organisatoren. Het is ook niet meer nodig om een aftermovie te maken, aangezien Hart van Nederland afgelopen donderdag al een verslag heeft uitgezonden. Voor het filmpje op Facebook klik hier.

Volgend jaar (2022) vindt Festerica plaats in het tweede weekend van september.

(Foto’s: Marielle Hensums)