Bedrocks H1 met 5 invallers uit H2 overklassen hekkensluiter Knights H2

Emmen – Zondag ontving Bedrocks Heren 1 hekkensluiter Knights H2 uit Leek op Sportpark Meerdijk. Hoewel de gasten in eerste inning brutaal de leiding namen werd het toch een eenvoudige zege voor het team uit Emmen. Na 5 innings werd de eindstand 19-2.

1 Harrie van Vondel DSC00330001
Harrie van Vondel

Bedrocks 1 kende een 5-tal afwezigen waardoor er wederom een beroep gedaan moest worden op een aantal spelers van Heren 2. Zij deden dit echter meer dan verdienstelijk.

3 Erik Többen DSC00295003
Erik Többen

Harrie van Vondel sloeg een honkslag, Colin Ramaker drie honkslagen en Erik Többen twee honkslagen en een 2-honkslag. Debutant in H1, Dave Wolters, sloeg zijn eerste honksslag en kreeg geheel volgens traditie na de wedstijd de door zijn medespelers gesigneerde bal uitgereikt. Pitcher Davey Paulussen met Robin Brandjes achter de plaat werd verdedigend weer uitstekend ondersteund door zijn veld. Slechts drie honkslagen lieten de Bedrocks toe. Zelf sloeg de thuisploeg er zeventien. Noemenswaardig zijn nog de twee 2-honkslagen van eerste honkman Michel Kraayeveld.

Aspiranten

De aspiranten van de Bedrocks ontvingen zaterdag The Blokes uit Veendam op de Meerdijk. In juni keerden de aspiranten bij de uitwedstrijd in Veendam terug met een 2- 13 gewonnen wedstrijd, maar dat dat in het honkbal geen enkele garantie geeft bleek deze zaterdag. Beide teams hadden moeite met het slaan, maar maakten dit goed op het moment dat er door de tegenstander foutjes werden gemaakt of door een enkele honkslag een honk werd bereikt.6 Aspiranten DSC093320067 Aspiranten DSC09633007Mede door agressief honklopen werden veel extra honken gehaald. Misschien mogen we de conclusie trekken aan het eind van deze toch spannende wedstrijd dat de Bedrocks het geluk van de koploper had. De voorsprong van 2-1 in de eerste inning werd niet uit handen gegeven maar via een 3-1 en 5-2 tussenstand kwam de eindstand van 5-4 op de scorekaart te staan. Met de winst in de zak lijkt er toch wel werk te doen voor de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Drachten Diamonds uit, die afgelopen zaterdag door winst op Northern Stars, de tweede plek in de competitie bereikt hebben.

Programma Meerdijk

Zondag 12 september staan er twee thuiswedstrijden op het programma: Bedrocks H2 – Hickory H1 Winterwijk 10.30 uur
Bedrocks H1 – Caribe H3 Groningen 14.00 uur

(Foto’s Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!