Carmel Handbalschool Drenthe breidt uit met kwaliteitslabel NHV Toplijn

Regio – Carmel Handbalschool Drenthe voert met ingang van het nieuwe seizoen het kwaliteitslabel Handbalschool met NHV Toplijn. Op de groepsfoto de trainers van Carmel Handbalschool Drenthe.

Tot dit seizoen konden jonge talenten doorstromen via de handbalschool naar het Regionale Talenten Centrum (RTC) en nationale Youth selecties. Het NHV heeft echter onlangs besloten te stoppen met het Regionale Talenten Centrum en talenten te laten trainen bij gecertificeerde regionale handbalscholen.

Met de hervorming van “De weg van het NHV-talent” volgt Carmel Handbalschool Drenthe de nieuwe handbalopleidingsstructuur en gaat zij voor certificering van het kwaliteitslabel Handbalschool met NHV Toplijn. Dit betekent dat talenten van 12/13 jaar naast hun clubtrainingen instromen met 2 trainingen per week, en door kunnen groeien naar de NHV Toplijn. Talenten in de NHV Toplijn trainen 4 ochtenden verdeeld in 2 zaaltrainingen en 2 fysieke trainingen.

Talenten kunnen daarnaast gebruik maken van diverse leerlijnen waaronder fysio, voeding en mentale coaching. Vanuit de handbalschool met NHV Toplijn gaan talenten periodiek regio overstijgende toernooien spelen en trainen en worden zij uitgenodigd voor de scoutingsdagen op Papendal en kunnen vervolgens worden geselecteerd voor de nationale Youth selecties.

Trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers met HT3 en HT4. Trainers die het komend seizoen verbonden zijn aan Carmel Handbalschool Drenthe zijn Harrie Weerman (technisch manager), Annelies Smeets (hoofdtrainer), Boudewijn Erbé (keepertrainer) Tim Remer en Sandra Louisen. De krachttrainingen worden gegeven door Frank Heijne. De fysio wordt verzorgd door Fysiotherapie Scheperpark.
Naar verwachting zal certificering van het kwaliteitslabel plaatsvinden in de loop van het seizoen. Vanaf de start van het nieuwe seizoen wordt conform de richtlijnen van het kwaliteitslabel getraind.

Zowel de zaaltrainingen als de krachttrainingen worden gegeven tijdens schooltijd. Carmel Handbalschool Drenthe werkt hierin nauw samen met het Carmelcollege Emmen. Het Carmelcollege Emmen is een topsport talentschool en biedt topsport-talenten speciale faciliteiten en begeleiding.