Steuntje in de rug voor vrijwilligersorganisaties

Emmen/Regio – Vrijwilligersorganisaties zoals dorpshuizen, sportverenigingen en cultuurorganisaties maken moeilijke tijden door. Met een ‘Frisse start Emmen na corona’ geeft de provincie vrijwilligersorganisaties een steuntje in de rug.

Het is belangrijk dat zij, nu en straks na corona, hun belangrijke bijdrage aan onze samenleving kunnen blijven leveren. Om hen een steuntje in de rug te geven heeft de provincie Drenthe 100.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Emmen, onder de noemer ‘Frisse start Emmen na corona’. De subsidie is bedoeld voor het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Emmen.

Draaien op de inzet van vrijwilligers

Alle typen organisaties die draaien op de inzet van vrijwilligers kunnen een aanvraag indienen. Het kan bijvoorbeeld gaan om activiteiten van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Van een yogales tot een cursus bloemschikken. Of van een schilderles tot een sportmiddag. Het gaat om activiteiten die in het jaar 2021 of begin 2022 georganiseerd gaan worden. “Tijdens de coronacrisis hebben vrijwilligersorganisaties het zwaar. Daarom willen wij, nu de coronamaatregelen binnenkort lijken te versoepelen, meer ruimte geven voor het organiseren van activiteiten. Activiteiten van vrijwilligersorganisaties leveren namelijk een positief effect op de leefbaarheid in Emmen en dat is ontzettend belangrijk”, aldus wethouder Jisse Otter.

Activiteiten in 2021 of begin 2022

Het aanvragen van de regeling moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de activiteit in 2021 of begin 2022 uitgevoerd worden en is het belangrijk om een toelichting te geven over de activiteit waarvoor de subsidie aangevraagd wordt. De regeling is uitsluitend bedoeld voor organisaties die worden gerund door vrijwilligers. De vrijwilligersorganisatie moet bij het Handelsregister/Kamer van Koophandel bekend zijn. Het geld is niet bedoeld om exploitatietekorten in deze periode op te vangen, zoals: huur, onderhoud of verzekering. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Aanvragen voor 1 juli

De subsidie kan per direct worden aangevraagd via het aanvraagformulier op de website www.gemeente.emmen.nl.  Als het budget van 100.000 euro op is, stopt de mogelijkheid voor het aanvragen van een bijdrage.

De aanvraagtermijn loopt tot 1 juli 2021.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!