Voorrangsplein in plaats van een rotonde op kruising Statenweg met Landschapslaan

Emmen/Regio – In Angelslo wordt de komende weken hard gewerkt aan de vernieuwing van de kruising Statenweg met Landschapslaan. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, wordt er een voorrangsplein aangelegd.

Variant op een rotonde

Het verschil in een voorrangsplein met een gewone rotonde is dat in dit geval de Statenweg voorrang houdt. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Avitec. Als alles volgens planning verloopt, zijn begin mei alle werkzaamheden afgerond.

Wethouder René van der Weide legde woensdag de laatste rijplaat van de tijdelijke ‘rijbaan’: “Dit is een drukke, wat onoverzichtelijke locatie waar helaas vaker dan eens ongelukken gebeuren. Het is al langer de wens van de omgeving om deze toegang tot het winkelcentrum verkeersveiliger te maken. We vinden het belangrijk dat verkeersdeelnemers met een veilig gevoel aan het verkeer kunnen meedoen, of het nu fietsers, voetgangers of automobilisten zijn. Met dit voorrangsplein wordt de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers sterk verbeterd.”

Winkels bereikbaar en omleidingsroute voor fietsers

Tijdens de werkzaamheden worden de kruising, de Statenweg en de Landschapslaan niet helemaal afgesloten. De rijbaan en voetpaden blijven in gebruik, maar tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijbanen beschikbaar en wordt de maximumsnelheid verlaagd. Daardoor kan het tijdelijk iets drukker worden. Voor fietsers is een korte omleidingsroute ingesteld. Het winkelcentrum en het tankstation zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.