Digitale versie carnavalsoptocht 2021

Klazienaveen – Door de coronacrisis wordt het carnaval dit jaar anders gevierd dan in voorgaande jaren, zo gaan ook de carnavalsoptochten niet door dit jaar.

Het is vandaag zaterdag 13 februari 2021 en er is geen optocht in Zwartemeer, een optocht, waarin vrijwel alle buitendorpen wel met één of meerdere carnaval teams aan meewerken. Daarom vindt u hieronder een digitale versie van de carnavalsoptocht 2020 met foto’s gemaakt in Zwartemeer.

Carnaval is een uitbundig drie dagen achtereen durend volksfeest dat normaal gesproken in 2021 van 14 t/m 16 februari gehouden zou worden. Er zijn geen optochten, geen publiek en geen grote feesten in een feesttent en/of kroeg.
In november 2019 vond nog de overdracht van de stadssleutel plaats door Prins Marco aan burgemeester Eric van Oosterhout. Niemand kon bevroeden dat slechts een paar maanden later de gehele wereld onder invloed van corona zou komen. Wij hebben voor dit jaar een digitale carnavalsoptocht samengesteld met een kleine fotoserie gemaakt tijdens de in 2020 gehouden optocht van de Veentrappers in Zwartemeer.

Optocht 2020