ANWB Fonds prijs voor aanschaf duofiets Verpleeghuis Weegbree Klazienaveen

Klazienaveen – Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven op het velerlei gebieden. Verpleeghuis De Weegbree sleept Drentse prijs van het ANWB Fonds in de wacht.

Ook voor het jaar 2020 heeft het ANWB Fonds per provincie 10.000 euro beschikbaar gesteld voor het mooiste project in elke provincie. De initiatiefnemers ontvingen woensdag 10 februari tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

Winnaar Drenthe

Verpleeghuis de Weegbree is de winnaar in Drenthe en ontvangt € 10.000 voor het mooiste maatschappelijke project, namelijk de aanschaf van een
duofiets voor de bewoners van Verpleeghuis de Weegbree. De Weegbree in Klazienaveen, dat verbonden is met Woonzorglocatie Dillehof, is een verpleeghuis voor voornamelijk oudere mensen met problemen die voortkomen uit een vorm van dementie. De Weegbree biedt plaats aan 65 bewoners.

De bewoners van de Weegbree komen graag buiten voor bijvoorbeeld dagtochtjes, maar doordat de bewoners veelal niet meer zelf mobiel zijn, is een ideale oplossing het gebruik van een zogeheten duofiets. We willen dolgraag een eigen duofiets, zodat we met de bewoners naar buiten kunnen als het mooi weer is. Lekker een stukje fietsen. Dit fantastische idee wordt dan ook terecht beloond met een superleuk bedrag voor de aanschaf van een duofiets.

Bron: ANWB Fonds