SportDrenthe besluit om Sportgala Drenthe af te gelasten

Emmen – De organisatie van SportDrenthe heeft besloten om het Sportgala Drenthe af te gelasten. De jaarlijkse verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van Drenthe 2021 gaat niet door.

Het afgelopen jaar werd gedomineerd door de coronacrisis. In maart vorig jaar kwam vrijwel de gehele (sport)wereld tot stilstand. Voorzichtig werd in de zomer van 2020 hier en daar de sport weer in gang gezet om vervolgens in oktober weer snel tot stilstand te komen. Topsport bleef deels doorgaan echter de competitie was in geen enkel opzicht normaal te noemen.

De organisatie van het Sportgala Drenthe is dan ook van mening dat een verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van 2020 geen eerlijke winnaars kan opleveren. ,,We volgen de lijn van het landelijke gala en kiezen ervoor geen Sportgala Drenthe te organiseren in 2021. Wel kijken we of er een alternatief mogelijk is.”

SportDrenthe is momenteel in overleg met RTV Drenthe om aan de hand van een serie uitzendingen toch aandacht te besteden aan de sport in Drenthe. ,, Afgelopen jaar werd meer dan eens duidelijk hoe belangrijk ook de breedtesport is in Drenthe. De sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol. Ze zijn in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Dat viel afgelopen jaar volledig stil en er is nu, begin 2021, ook nog geen uitzicht op wanneer het sporten weer kan beginnen. Juist in deze tijd waarin iedereen gedwongen thuis moet blijven is sporten en bewegen belangrijker dan ooit. Reden genoeg om wel aandacht voor de sport in deze bijzondere tijd te hebben.”

(Bron: SportgalaDrenthe.nl)

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!