Avondklok in Graftschaft Bentheim (Nordhorn) t/m 12 januari

Nordhorn – In de Duitse grensregio van het Graftschaft Bentheim zijn nu nog strengere coronamaatregelen aangekondigd. Het Grafschaft Bentheim stelt een avondklok in tijdens en ook na de kerstdagen.

Toenemende besmettingscijfers zijn de aanleiding voor de sterk toenemende besmettingscijfers. Tussen 21.00 uur en 5.00 uur mogen inwoners niet meer de straat op. Het Grafschaft Bentheim gaat met het aantal besmettingen nu aan kop in de deelstaat Nedersaksen. Het aantal nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners in de laatste zeven dagen is de 200 gepasseerd. Het weekcijfer staat inmiddels op 210. Dit is vrijwel het hoogste in de gehele deelstaat Nedersaksen. Intussen zijn in deze regio al meer dan 55 mensen overleden aan corona.

Avondklok

Tijden de avondklok tussen 21.00 uur en 5.00 uur mag hooguit alleen de hond nog uitgelaten worden. Het Grafschaft Bentheim zegt hiermee de verspreiding van het coronavirus te willen beperken en daarmee de druk op de ziekenhuizen te willen ontlasten. De avondklokmaatregel blijft tot en met 12 januari van kracht.

In de praktijk betekent het dat in onder meer Nordhorn, Bad Bentheim en Uelsen niemand zijn eigen woning of erf mag verlaten tussen negen uur ’s avonds en vijf uur ’s ochtends. Het is slechts toegestaan om de hond uit te laten. Mensen die vanwege hun werk de straat op moeten zijn ook een uitzondering op de avondklok. Op kerstavond (donderdag) geldt de avondklok eenmalig niet.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!