Inwonersinitiatieven Oranjedorp beloond met eerste waarderingsprijs

Regio – Een nek aan nek race was het met de inwonersinitiatieven in de gemeente Emmen. Biodiversiteit Oranjedorp wint de allereerste waarderingsprijs!

Van de vijf genomineerde projecten van de waarderingsprijs, ingesteld door de gemeente Emmen, was Biodiversiteit Oranjedorp de winnaar van de eerste waarderingsprijs. Met slechts 3 stemmen verschil is Prugelpraot op nummer 2 geëindigd.

Digitale prijsuitreiking

Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de prijs maandagavond 21 december voor het eerst digitaal uit. Biodiversiteit Oranjedorp ging naar huis met een cheque van € 1.000, een beeld gemaakt van zwerfafval door kunstenaar Wim Boer en een bos bloemen. De andere prijswinnaars kregen een workshop ‘Slim en eenvoudig filmpjes maken’.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “In de gemeente zien we prachtige voorbeelden van hoe inwoners initiatieven oppakken om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente heeft oog voor deze initiatieven en heeft dit jaar voor het eerst de waarderingsprijs uitgereikt. Vijf mooie en verschillende initiatieven zijn genomineerd. Inwoners uit onze gemeente hebben de uiteindelijke winnaar gekozen. Volgend jaar krijgt de Emmer waarderingsprijs zeker een vervolg.”

Vijf Initiatieven

Uit alle inzendingen heeft de jury 5 initiatieven gekozen. De initiatieven zijn:
• Prugelpraot Schoonebeek – gezellig samenzijn en bijeenkomsten voor (groot)ouders over opvoeden
• Koekiebeleid Buitenweg Emmen – Bewoners gaan in gesprek met de jeugd over overlast en deelden ‘koekies’ uit.
• Politieconcert voor 600 ouderen in het Atlas Theater – Gratis politieconcert voor eenzame ouderen of slachtoffers van een misdrijf
• Eten Verbindt – Syrische Vrouwengroep organiseert (eet)activiteiten voor mensen van verschillende afkomst.
• Biodiversiteit Oranjedorp – Natuurherstel door inwoners (jong en oud) in Oranjedorp

Stemmen

Tot en met 12 maart 2020 konden inwoners hun stem digitaal of op papier uitbrengen. Alle initiatieven hebben online campagne gevoerd en social media is flink benut om stemmen te werven. Maar ook werden er huis aan huis stemformulieren uitgedeeld. Er zijn 707 stemmen uitgebracht. De prijs zou op 17 maart uitgereikt worden tijdens de feestelijke avond van de Erkende Overlegpartners (EOP’s). Door de uitbraak van het coronavirus kon deze uitreiking niet doorgegaan.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!