Hondsrugleerlingen versturen tweeduizend kerstkaartjes

Emmen/Regio – Leerlingen van het Hondsrug College hebben tweeduizend ouderen en zorgmedewerkers blij gemaakt met een kerstkaartje. Daarmee hebben ze de kerstgedachte in de praktijk gebracht.

Ruim vijfhonderd eersteklassers zijn twee maanden bezig geweest met deze klus. Een delegatie van hen bezorgde de kaartjes onlangs bij de Treant Zorggroep, die ervoor heeft gezorgd dat ze op de juiste plek terecht zijn gekomen.

Zelf bedacht

Volgens Hondsrug-docenten Marjan van der Wal en Marieke Hans kregen de leerlingen opdracht een kerstproject te bedenken en uit te voeren. De leerlingen hebben de kaartjesactie ook zelf bekostigd. Om de kaarten te kopen werden er onder meer lege flessen ingezameld.

Hart onder de riem

Onder hen Jayden Vos, eerstejaars vwo’er: ‘We hebben voor de kaartjes voor ouderen gekozen om ze een hart onder de riem te steken, omdat ze het extra zwaar hebben in deze lastige periode rond de feestdagen. En de mensen van de zorg moeten erg hard werken. ‘

Onder de indruk

Personeelsmedewerker Linda Spinder en haar collega’s van Treant zijn onder de indruk van de inzet door de Hondsrug-leerlingen: ‘Een kaartje: kleine moeite, groot plezier! Dat was ooit reclame van de post. Daar moest ik direct aan denken toen ik door de stapel bladerde. Het is altijd fijn als je merkt dat mensen voor vreemden moeite doen. Dat is gewoon bijzonder. Daarom weet ik dat dit dat dit gebaar erg gewaardeerd wordt door de ouderen én verzorgenden.’

(Foto: Boudewijn Benting)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!