Warenmarkten in de gemeente Emmen gaan door

Klazienaveen/Emmen – De wekelijkse warenmarkten in de gemeente Emmen gaan door. Dit betekent dat aanstaande vrijdag niet alleen de markt in Emmen doorgaat, maar ook de markten op zaterdag in Emmer-Compascuum en Klazienaveen.

Tijdens de warenmarkten staan alleen kramen die etenswaren en bloemen verkopen. De warenmarkten mogen doorgaan omdat zij een goede aanvulling zijn op de supermarkten en markten een rol hebben in de voedselvoorziening.

Belangrijk is hierbij wel dat iedereen zich, ook tijdens het bezoek aan de markt, houdt aan de strenge voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, en de bekende richtlijnen als bijvoorbeeld geen handen schudden en bij voorkeur contactloos betalen.

Geen Non-Food

De markt is ruimer opgezet doordat non-food kramen tijdelijk niet meer op de markt aanwezig zijn. Tijdens de markt wordt ook streng gecontroleerd of de
maatregelen wel worden nageleefd. Mocht blijken dat de maatregelen niet werken, dan kan de burgemeester alsnog tot volledige sluiting over gaan. Voor de markten van volgende week wordt opnieuw bekeken of zij door kunnen gaan of niet.

Geen etenswaren nuttigen tijdens markt

Verder is het niet toegestaan om gekochte etenswaren op de markt op te eten. Marktkooplui mogen dan ook niet hun terrasmeubilair uitstallen voor de kraam.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!