Bestuur Gezondheidscentrum ziet graag overleg met gemeente over sluiting gemeentewinkel Klazienaveen

Klazienaveen – Het bestuur van het Gezondheidscentrum in Klazienaveen ziet graag een nader overleg met de gemeente Emmen over de sluiting van de gemeentewinkel in Klazienaveen.

Negatief effect

In het kader van bezuinigingen heeft het Emmer gemeentebestuur besloten dat de gemeentewinkel in Klazienaveen moet sluiten. Het bestuur van het Gezondheidscentrum van Klazienaveen is echter van mening dat een dergelijk besluit resulteert in een negatief effect.

Veel inwoners van Klazienaveen alsook inwoners van de omliggende dorpen maken namelijk gebruik van deze voorziening. Het stopzetten is voor veel mensen vervelend en met name voor inwoners met een minder goede mobiliteit is de functie van gemeentewinkel in Klazienaveen een zeer welkome service van de gemeente.

Van gedachten wisselen

Het bestuur van het Gezondheidscentrum wil nu graag met de gemeente Emmen van gedachten wisselen over de sluiting van deze servicegerichte vorm van dienstverlening. Ook het wegvallen van andere voorzieningen, zoals het vertrek van de Stichting De Toegang (WMO) baart het bestuur zorgen. Zowel de gemeentewinkel als De Toegang vergroten volgens het bestuur van het Gezondheidscentrum de leefbaarheid van het dorp.