Soep op de Stoep – Een vrijwilligersactie in Zwartemeer en Barger-Compascuum

Zwartemeer/Barger-Compascuum – ‘Soep op de Stoep’: Een beker snert met roggebrood en spek op de stoep is als een spontane verrassingsactie gestart voor ouderen en alleenstaanden door een 50-tal vrijwilligers.

Ouderen

Dinsdagochtend 1 december werd met de spontane actie ‘Soep op de Stoep’ gestart in Zwartemeer en Barger-Compascuum. Vanuit het verzamelpunt De Meerstal in Zwartemeer werden in totaal ruim 400 mensen in beide dorpen, veelal oudere en soms ook wat eenzame mensen blij verrast. Deze spontane actie is opgezet door Marietje Vrieswijk van de Sedna. Zoals Marietje zelf aangeeft, heeft ze tijdens het bedenken en de opzet van de actie een goede steun gehad aan Ankie en Bas, de bedenkers van de actie Soep op de Stoep.SoepopdeStoepMSL_7054web SoepopdeStoepMSL_7072webSoepopdeStoepMSL_7058web

50 Vrijwilligers

Om de actie ‘Soep op de Stoep’ te kunnen laten slagen waren er een ruime 50 vrijwilligers in touw samen met Dorpshuis De Meerstal, Slagerij Grouwe, Dorpsraad, MGezond, gemeente Emmen, Sedna, Huize Odoorn, wijkagenten, MC Black Eagle, Zonnebloem Zwartemeer, Café De Buuf en nog meer diverse (lokale) ondernemers. In Barger-Compascuum werkte de RK-basisschool met de hulp en inzet van kinderen mee aan de Soep op de Stoep actie.

Omroep MAX
SoepopdeStoepMSL_7076web
De eerste vrijwilligers verlaten met de verrassing Dorpshuis De Meerstal

Na de opening in de Dorpshuis De Meerstal van Zwartemeer gingen de vrijwilligers in kleine groepjes op weg. Ze werden daarbij gefilmd door een camerateam van Omroep MAX.
Een deel van de vrijwilligers ging, gevolgd door het camerateam, naar Café De Buuf in Barger-Compascuum dat voor dit dorp als uitvalsbasis werd gebruikt. Hier werden nog wat opnames gemaakt waarna de vrijwilligers samen met schoolkinderen op stap gingen om de ouderen te bezoeken.

SoepopdeStoepMSL_7102web
Links: Ankie en rechts Marietje Vrieswijk
SoepopdeStoepMSL_7125web
Interview met Bas van Soep op de Stoep
SoepopdeStoepMSL_7129web
Interview met Ankie van Soep op de Stoep

SoepopdeStoepMSL_7106web
De TV uitzending van de door Omroep MAX gemaakte opnames is op maandag 7 december vanaf 16.35 uur op NPO1 te zien.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!