Zorgverzekeringvergelijker: Zorgverzekering op Maat

Regio – Alleen betalen voor zorg die nodig is of besparen op energie; Is het tijd om over te stappen? Zorgverzekering op Maat!

De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat. Daarom biedt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen ook dit jaar telefonische hulp en begeleiding bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Dit doet de gemeente Emmen opnieuw samen met Poliswijzer.nl, onderdeel van de Bencom Group. Dit jaar wordt ook weer ondersteuning geboden bij het vergelijken van energieleveranciers.

Zorgverzekeringvergelijker

Met een Zorgverzekering op Maat biedt de gemeente Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, begeleiding bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker op www.poliswijzer.nl/emmen. Wethouder Raymond Wanders: “De vergelijker helpt inwoners van Emmen de zorgverzekering te vinden die past bij de eigen situatie. Daarnaast richt het programma zich op zorgaanbieders in de regio Emmen en is het programma te gebruiken op de computer, tablet of mobiel.” De vergelijker is vanaf 16 november beschikbaar.

Zorgseizoen 2021

Vanaf 16 november maken zorgverzekeraars de nieuwe premies en voorwaarden voor 2021 bekend en kunnen inwoners overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen kan tot en met 31 december 2020. Het invullen van de online vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij de persoonlijke situatie.

Dit jaar geen inloopspreekuren

Inwoners met een laag inkomen kunnen gebruik maken van ondersteuning en begeleiding bij het doorlopen van Poliswijzer.nl. Dit jaar zal deze begeleiding er iets anders uit zien dan normaal. Wethouder Wanders: “We kunnen door Corona helaas geen inloopspreekuren doen. Om inwoners toch te helpen, hebben we een speciaal telefoonnummer aangemaakt voor inwoners van de gemeente Emmen.” Het telefoonnummer is 050-21 11 45 5 en is bereikbaar vanaf 23 november.

Bijzondere bijstand

Er zijn nog andere manieren waarop de gemeente Emmen mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten tegemoet komt. Men kan een beroep doen op de bijzondere bijstand voor sommige medische kosten. Vanuit de basisverzekering wordt voor bepaalde zorgkosten (bijv. hoortoestel) een eigen bijdrage gevraagd. Het is mogelijk om voor deze eigen bijdrage een beroep te doen op de bijzondere bijstand. Dit is aan te vragen via de website www.berekenuwrechtplus.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!