Extra informatie gladheidsbestrijding

Klazienaveen – Sinds een aantal jaren helpen inwoners om hun wijk of dorp vrij te houden van sneeuw en ijs. Hieronder vindt u wat extra informatie voor de gladheidsbestrijding.

Handmatige gladheidsbestrijding

Beheerders van buurt- en zorgcentra en winkeliers houden altijd al in de directe omgeving de wandelpaden vrij van sneeuw en ijs. Hiervoor zijn in 2009 ruim 500 zoutemmertjes in de regio uitgezet. De coördinatie met uitreiking van deze zoutemmertjes ligt in handen van de EOP’s. De EOP weet als geen ander waar de kritische knelpunten en routes liggen in de dorpen en wijken. Ook heeft de EOP inzicht in de beschikbaarheid van eventueel mogelijk inzetbare vrijwilligers voor het handmatig verwerken van het strooizout .

Zoutemmertjes vullen

Tot vorig jaar leverde Buurtsupport de nieuwe zoutemmertjes, en ook kon men via deze organisatie de emmertjes opnieuw laten vullen. Deze service is nu door Emco overgenomen. Echter Emco geeft alleen geen nieuwe emmertjes meer uit. Als er nog een zoutemmertje aanwezig is, kan deze nog wel weer gevuld worden.

Hoe?

Als inwoners, beheerders of winkeliers hun zoutemmertje opnieuw willen laten vullen, kunnen zij dit melden bij de EOP van hun dorp of wijk. De EOP neemt vervolgens contact op met Emco die er voor zorgt er een zak zout afgeleverd wordt. Het gaat hierbij alleen om het vullen van zoutemmertjes die gebruikt worden voor het handmatig strooien in de buurt.

Contact met de EOP: https://www.eop-klazienaveen.nl/Contact

Particulieren

Uw eigen stoep of straat schoon houden? U kunt bij Area Reiniging een emmer met met 5 kilo strooizout kopen. Deze emmer kost eenmalig € 5,00. Daarna kunnen inwoners de emmer zo vaak als nodig is opnieuw gratis laten vullen bij de Milieustraat waar Area Reiniging gevestigd is.

Milieustraat Area Reiniging
Columbusstraat 25
7825 VP Emmen
Telefoon: 0591 – 571 080
Website: https://www.area-afval.nl/

(Foto: archief Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!