Plannen voor laadpaal op parkeerplaats Jonkheer M.W.C. de Jongestraat

Klazienaveen – Er komt, als het aan de gemeente Emmen ligt, binnenkort een mogelijkheid voor het opladen van elektrovoertuigen op het parkeerterrein (oude marktplein) langs de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat in Klazienaveen.

Twee parkeervakken

Er worden volgens de gemeente Emmen een tweetal parkeervakken gereserveerd bij een nog te plaatsen oplaadpaal dat uitgevoerd is met twee laadinrichtingen. De bedoeling is dat dit op het parkeerterrein langs de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat in Klazienaveen gerealiseerd zal worden. Deze twee parkeervakken zullen duidelijk aangegeven worden met borden. Het is nadien dan verboden om nog te parkeren op een andere wijze of met een ander doel dan op het verkeersbord of onderbord is aangegeven.

Voor iedereen

Het is belangrijk om werkenden en bezoekers aan het centrum Klazienaveen de mogelijkheid te geven om hun elektrische auto op te kunnen laden. Hierdoor kunnen zij met een geladen accu beginnen aan de terugreis. Overigens mag iedereen gebruik maken van de laadpaal, dus ook bezoekers, bewoners en werkenden in de nabije omgeving.

Project Groningen en  Drenthe

Elektrische voertuigen dragen bij aan een schone lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast. Het aantal elektrische voertuigen groeit en daarmee ook de behoefte aan openbare laadpalen. In totaal worden in Drenthe en Groningen 1000 extra laadpalen geplaatst. Dit is een project van de provincies Groningen en Drenthe en een aantal gemeenten waaronder Emmen. Door het vergroten van het aantal laadpalen die voor iedereen te gebruiken zijn, willen we bijdragen aan de omslag naar elektrisch rijden.

strategische plekken

Er wordt naar gestreefd om een dekkend netwerk van openbare laadmogelijkheden te realiseren. Daarom wil de gemeente dat er in elke kern met meer dan 1.000 inwoners op strategische plekken mogelijkheden komen, om een elektrisch voertuig op te kunnen laden. Ook bewoners en forensen die een elektrische auto hebben, of concrete plannen hebben om er één aan te schaffen, wordt de mogelijkheid geboden een elektrolaadpaal aan te vragen in hun woonomgeving of nabij hun werkplek.

(Foto-simulatie: klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!