Plaatst u ook een lichtje bij uw deur tijdens het St Maartenlopen?

Regio / Klazienaveen – Het St. Maarten lopen aanstaande woensdag 11 november met de kinderen is in de regio, ondanks alle door de overheid bekendgemaakte maatregelen, nog steeds mogelijk.

Plaatst u ook een lichtje bij uw deur? Hiermee geeft u duidelijk aan dat kinderen welkom zijn om een liedje voor u te zingen en hun ‘beloning’ daarvoor van u te ontvangen.

Dit jaar is het wat moeilijker om te organiseren dan voorgaande jaren, maar de RIVM maatregelen waaraan iedereen zich dient te houden, laten het wel toe:

In groepsverband: maximaal 2 personen
Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen of 1 huishouden in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Dit geldt bij openbare plaatsen, zoals parken, stranden, op straat, voor de deur van een winkel en in de (privé)auto. U mag dus met 1 huishouden of maximaal 2 personen, inclusief uzelf, maar exclusief kinderen, bijvoorbeeld in de stationshal staan, of naar het strand gaan.

(Bron RIVM)

Ook meelopen met uw kinderen?

Dus lopen met Sint Maarten aanstaande woensdag 11 november is  nog wel toegestaan! Iedereen beslist natuurlijk zichzelf of er wel of niet met zijn/haar kinderen gelopen gaat worden. Voor diegenen die dit jaar wel met hun kinderen langs de deuren gaan: Houdt u zich aan de maatregelen welke door de RIVM is bekend gemaakt zijn.

aandachtspunten

– Overleg vooraf met uw kind(eren) wat te doen met niet-verpakt snoep wat ze eventueel toch ontvangen. Maar als u wel meedoet, zou zoveel mogelijk verpakt snoepgoed aan de kinderen willen schenken?

– Houdt voldoende afstand van de mensen in de deuropening
– Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen

Om enige duidelijkheid te creëren over aanstaande woensdagavond 11 november of u wel of niet meedoet in onze regio. Zou iedereen die wel open staat voor het aanhoren en ontvangen van de kinderen even duidelijk zichtbaar een brandend kaarsje of lampje op de grond bij de deur willen plaatsen?

Link naar de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven