Ondersteuning verduurzaming koopwoning

Regio – Gezamenlijk groot inkopen voor verduurzaming van de koopwoning! De gemeente Emmen wil woningeigenaren helpen aan een lagere energierekening en een gezonder woonklimaat.

Samen met Winst uit je woning start ze een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en verwarmingsinstallaties. Alle woningeigenaren ontvangen hierover vanaf deze week een brief.

Verduurzaming

Door op grote schaal collectief in te kopen zijn de prijzen scherp en de producten van een hoogwaardige kwaliteit. Wethouder René van der Weide: “We willen inwoners stimuleren om maatregelen te nemen voor verduurzaming van de eigen woning. Door samen in te kopen is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. Met de inkoopactie kan een investering nog sneller terugverdiend worden. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.”

Meer informatie

Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Veel beslissingstijd is er niet, meedoen kan tot 10 januari 2021. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk van Winst uit je woning op telefoonnummer 023-583 6936. Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.

Subsidie

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig rond de 30% subsidie krijgen. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Winst uit je woning verzorgt de subsidie-aanvraag volledig. Bij de aanschaf van zonnepanelen ontvangt iedereen de 21% BTW terug van de Belastingdienst.