“De oude man” een opbeurend verhaal

Klazienaveen – “De oude man” is een opbeurend verhaal geschreven door Jans Jagt. Iets wat we allemaal wel gebruiken kunnen in deze tijd en dit donkere jaargetijde. Lees, en geniet!

De oude man

Wonderen heb je soms zelf in de hand. De oude man was aan het eind van zijn leven. Volgende maand zou hij 98 worden, een respectabele leeftijd.

De herfst liet zich gelden en een sterke westenwind maakte definitief een eind aan een prachtige zomer. De vorst deed al in november een aanslag op de vele bladeren die de dikke Amerikaanse eik nog rijk was. Prachtige grote, gele bladeren, ze leken wel van goud. Het zou niet lang meer duren dat de eik al zijn bladeren had verloren.

Met betraande ogen keek de oude man vanuit zijn bed in de kamer naar de boom. “Als het laatste eikenblad is gevallen, is het ook mijn tijd” verzuchtte hij tegen zijn kinderen. 

Het wordt januari en de eik telt nog een paar bladeren. Nieuwsgierig en ook angstig kijken zijn kinderen elke dag naar de boom. Al een paar weken telt de boom nog één blad. Het blad trotseert de sneeuwbuien, de vorst en ook de hagelbuien.

Nieuwsgierig naar de oorzaak van dit wonder, besluit ik het blad te onderzoeken. En dan blijkt het blad met nietjes te zijn vastgeniet aan de tak.
Vanuit mijn ooghoek zie ik nog net dat de kleinzoon van zeven de gordijnen van de slaapkamer weer sluit.

Inmiddels is het april en de eik begint weer langzaam uit te botten.
Gisteren heeft de oude man weer een kleine wandeling in de tuin gemaakt.

Jans Jagt, Klazienaveen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!