Zoektocht naar periode in Tweede Wereldoorlog van overleden vader

Klazienaveen / Regio – Henny Peijnenburg, wonend in s’- Hertogenbosch, heeft al veel tijd en energie gestoken in het onderzoek naar de jeugdjaren van haar inmiddels overleden vader. Wie kan haar iets vertellen over waar, of weet iets meer over de personen op de foto?

Hieronder haar verhaal met een oproep

In 1999 tot 2003 heb ik onderzoek gedaan naar de jeugdjaren van mijn inmiddels overleden vader. Mijn vader is geboren in 1937 en heeft tijdens een groot deel van zijn jeugd de Tweede Wereldoorlog meegemaakt.

In deze periode heeft mijn vader als onwetend en onschuldig kind in de leeftijd van ongeveer 5-6 jaar mee moeten vluchten gedurende een periode van ruim 16 maanden. Het is mij tot dusver niet gelukt om te achterhalen waar hij met zijn moeder en twee zussen is verbleven in de periode maart tot en met december 1945. Het heeft mij niet losgelaten, en daarom ben ik nu 17 jaar later, opnieuw gaan zoeken naar het antwoord. Nieuw onderzoek heeft intussen duidelijk gemaakt dat dit verblijf in de Provincie Drenthe moet zijn geweest.

Henny Peijnenburg

Oproep

Ik ben op zoek naar mensen, die personen op foto’s hieronder herkennen uit de periode maart-december 1945. Zij verbleven in deze periode tijdelijk als evacuees/vluchtelingen in de Provincie Drenthe. Hoogstwaarschijnlijk zijn grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij.

Grootmoeder                                Sjaan               Annie       (Jan verbleef elders)             Kees
Dina Peijnenburg- Veraa
(uit Waalwijk Noord-Brabant)

Eén van de kinderen op de foto is mijn inmiddels overleden vader Kees. Ik heb in 2003 een boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven. Ik heb het adres (de boerderij) in de provincie Drenthe waar grootmoeder en de kinderen waren ondergebracht niet kunnen vinden. Ik kon het niet loslaten en ben intussen opnieuw gaan zoeken en graven naar het antwoord.

Het is een allerlaatste poging om dit stukje alsnog duidelijk te krijgen.
Kunt u mij helpen, dan mag dat rechtstreeks naar mij toe. Ik ben dankbaar voor ieder beetje informatie, hoe klein dan ook!

E-mail:  hennypeijnenburg@home.nl
Mobiel: +316 113 21 663
Wilt u liever anoniem iets kwijt, dan kan dat per post:

Henny Peijnenburg
Concordialaan 21
5223 ZL  s’- Hertogenbosch