Allerzielen, de dag waarop dierbaren herdacht worden

Nieuw-Amsterdam – 2 November is het Allerzielen, de dag waarop dierbaren herdacht worden. Het is al een oude traditie om dan een kaarsje aan te steken, even stil te staan en te herdenken.

Het herdenken van een geliefde is zo belangrijk. Het laten zien hoe dierbaar hij of zij voor je is geweest en nog is. Een kaarsje voor iemand opsteken is een liefdevol gebaar en prachtig ritueel. Het is stilstaan in deze voortrazende wereld om voor even weer verbonden te zijn met diegene die een lege plek heeft achtergelaten.

Op maandag 2 november geven de Zuiderkerk en de Noorderkerk in Nieuw-Amsterdam de gelegenheid aan iedereen die dat zou willen een kaarsje te branden. Dit kan op deze dag tussen 16.00 en 20.00 uur. U kunt dit in alle rust doen. Er zijn kaarsjes aanwezig, maar wilt u graag zelf een kaarsje meenemen? Dat kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom.

Net als bij andere gelegenheden zullen we ons aan de RIVM richtlijnen m.b.t covid-19 houden.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)