Verhoogd risico op (natuur)brand! En wees wijs met drinkwater

Regio – Pas op, er geldt een verhoogd risico op brand. Na de hittegolf van de afgelopen dagen is het risico op een (natuur)brand extreem hoog geworden.

De hittegolf is nog niet voorbij, en zoals de rekenmodellen van de weerdiensten laten zien, zal het de komende dagen wel een beetje koeler worden. Het gevaar op een berm- en tuinbrand en natuurlijk een natuurbrand blijft echter extreem hoog. Ook in het natuurgebied Bargerveen blijft een hoge alertheid gewenst.

Veiligheidsregio Drenthe

Het is daarom oppassen geblazen! De Veiligheidsregio Drenthe waarschuwt  en geeft tips, niet alleen voor corona, maar ook voor de droogte en de kans op watertekorten alsook de verhoogde kans op (natuur)branden.

Brandgevaar

WMD Water

Het WMD Water geeft daarnaast op hun website een aantal tips (Spitsuur in de Waterleiding) om verstandig met het beschikbare drinkwater om te gaan.

De waterspits is volgens het bedrijf tussen 07.00 en 09.00 uur en vooral s’avonds tussen 18.00 en 22.00 uur. Dan gaan veel mensen tegelijk water gebruiken, zegt het waterbedrijf en door een hoog watergebruik kan de druk in de leiding dalen. Er komt dan op sommige plekken minder water uit de kraan.

(Foto: archief Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!