Bouw appartementencomplex Trambrug Langestraat Klazienaveen definitief

Klazienaveen – Tegenover een historische locatie, waar voorheen de bekende Trambrug stond in het centrum van Klazienaveen, kan gestart worden met de bouw van een nieuw appartementencomplex.

De laatste hindernis is genomen! De vaststelling van een hogere grenswaarde Wet Geluidhinder in een uitgebreide procedure door het college van burgemeester en wethouders van Emmen geeft de uiteindelijke doorslag.

Geluidszone Cabot Norit

Het college heeft een hogere grenswaarde vastgesteld op 11 augustus 2020, voor het perceel Langestraat 141 ten behoeve van de reeds verleende (er zijn geen bezwaren ingediend tegen de bouwaanvraag) omgevingsvergunning voor het realiseren van 16 appartementen door bouwondernemer Ruud Plas.

Soenveld-schildersbedrijf-Klazienaveen-2019-3-(1)
Voorheen was hierin het schildersbedrijf Soenveld gevestigd.

Het plan is namelijk gelegen binnen de geluidszone van het industrieterrein Cabot Norit Nederland BV in Klazienaveen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet Geluidhinder is een (iets) hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai vastgesteld van 51 dB(A). De te nemen geluidswerende maatregelen zijn in de praktijk eenvoudig toe te passen.

Het project, wordt gerealiseerd op de hoek Langestraat-Pastoor Jongeriusstraat in het centrum van Klazienaveen. Lang geleden lag schuin tegenover deze locatie de bekende Trambrug, en hierom heeft het project de naam Trambrug meegekregen. Soenveld_Trambrug-achterzijde-webHet pand is intussen asbestvrij gemaakt, en is hierdoor al gedeeltelijk gesloopt. Na de vakantie zal het pand definitief gesloopt gaan worden en verrijst er een hypermodern appartementencomplex.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!