Onderhoud A37 met afsluiting af- en toeritten Zwartemeer

Regio – Rijkswaterstaat voert nog tot en met vrijdagmiddag 24 juli 2020 groot onderhoud uit aan de snelweg A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens.

Dit is de 1e fase van het groot onderhoud aan de A37, dat in totaliteit tot en met vrijdag 6 november 2020 duurt. Fase 2 wordt pas na de zomervakantie opgestart.

één rijbaan

Het werk wordt in delen uitgevoerd, waarbij steeds 1 rijbaan over een lengte van ongeveer 5 km wordt afgesloten. Het verkeer wordt daarbij via de andere rijbaan geleid, waarbij er voor elke richting slechts 1 rijstrook beschikbaar is. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes snelweg A37

Tot vrijdagmiddag 24 juli 18.00 uur is de A37 over een lengte van ongeveer 5 km slechts 1 rijstrook per richting beschikbaar. Daarnaast zijn de volgende afsluitingen voorzien:
1 juli 18.00 uur – 24 juli 18.00 uur
afrit Zwartemeer (7) vanuit de richting de Duitse grens
toerit Zwartemeer (7) in de richting van Meppel

Omleidingsroutes onderhoud A37

Tijdens de werkzaamheden worden op- en afritten afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende toe- of afrit. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn: 0800-8002.

(Foto: Henk Lambers)