Dorpskrant Klazienaveen alweer 30 jaar!

Klazienaveen -De Dorpskrant Klazienaveen bestaat inmiddels alweer 30 jaar. Een mijlpaal! Want met een oplage van ruim 10.000 exemplaren valt de gratis huis-aan-huis krant bij velen op de deurmat.

Vertrouwde krant

In een oplage van ruim 10 duizend exemplaren valt de gratis Dorpskrant Klazienaveen huis-aan-huis maandelijks op de deurmat van inwoners van Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Barger-Oosterveen, Klazienaveen, Zwartemeer, Oranjedorp, Barger-Compascuum, Klazienaveen-Noord en Nieuw-Dordrecht.

30 jarig jubileum

De Dorpskrant Klazienaveen is in de afgelopen 30 jaar een goed gelezen en vertrouwde krant in de regio geworden. Daar is door een kleine groep medewerkers 30 jaar lang keihard aan gewerkt.

Met veel artikelen onderscheidt de Dorpskrant zich in positieve zin. Geen letterlijk overgenomen persberichten, maar veel achtergrondinformatie. Hoewel het nieuws met name uit Klazienaveen afkomstig is, heeft de Dorpskrant Klazienaveen ook altijd ruimte voor nieuws uit de andere dorpen.

Maar liefst tien jaar organiseerde de Dorpskrant de Sportverkiezing van Klazienaveen. Een daverend sportfeest waarin de Klazienaveense sporters in de schijnwerpers werden gezet. Ook organiseerde de Dorpskrant de verkiezing van Klazienavener van de Eeuw. Uiteindelijk werd De Veenarbeider door de Klazienaveense bevolking hiervoor gekozen. In 2009 werden de inspanningen beloond met plaatsing van een bronzen beeld in het centrum van Klazienaveen.

van historie naar heden

In een groot aantal artikelen werd de veenkoloniale geschiedenis van Klazienaveen beschreven. In het veelgelezen Rondje Sport krijgt het Klazienaveense sportgebeuren de aandacht die het verdient. In de populaire columns van Thomas houdt de columnist Klazienaveen vaak een spiegel voor.
De inwoners van Klazienaveen en omliggende dorpen weten de redactie van de Dorpskrant Klazienaveen ook altijd te vinden wanneer het gaat om activiteiten, evenementen, jubilea en andere onderwerpen. Ook onder de raadsleden van de gemeente Emmen is de Dorpskrant een onmisbaar media om te weten wat er in deze regio gebeurt.

30-jarige lezers

De Dorpskrant Klazienaveen hoort bij het karakter van Klazienaveen. Veel inwoners zijn er mee opgegroeid. In de komende edities van de Dorpskrant worden artikelen besteed aan lezers die de leeftijd van 30 jaar hebben, even oud als de Dorpskrant Klazienaveen dus.

(Foto: archief Henk Lambers)