100 jarige OBS De Dreef viert jubileum met ijsjes

Emmer-Compascuum – 100-jarige OBS De Dreef in Emmer-Compascuum viert het 100 jarige jubileum dit jaar feestelijk met ijsjes. Toch nog een beetje feest!

In 1920 opende OBS De Dreef in Emmer-Compascuum voor het eerst haar deuren. De school school wilde het dit jaar groots vieren en had allerlei plannen voorbereid. Helaas kan er van al die prachtige plannen door de corona-crisis geen doorgang plaatsvinden.

Dat vonden het schoolbestuur en directie van Openbaar Onderwijs Emmen (OOE) toch wel heel jammer. Daarom kwamen zij ijsjes uitdelen op school en was het vandaag toch eventjes feest!

Schoolbestuurder Raymond Wanders schept een ijsje voor leerkracht Bianca Olijve. Yvonne Boxem (algemeen directeur OOE – links op de foto) en Hetty Boezen, locatiedirecteur o.b.s. de Dreef (rechts op de foto) kijken toe. Twee leerlingen van groep 8 Suzanne en Celia stoppen even met de ‘waterpret-middag’ en maken met het spandoek van de school het plaatje compleet.

(Foto: gemeente Emmen)