Ondernemer gezocht voor horeca bij Grote Rietplas

Regio – Ondernemer gezocht voor horeca bij Grote Rietplas! In het najaar begint de gemeente een zoektocht naar een ondernemer voor een horecavoorziening aan de Grote Rietplas.

Naast de boothelling aan de Grote Rietplas (bij de parkeerplaats) op het ‘schiereilandje’ is ruimte voor een gebouw van maximaal 500 m², bestemd voor dag-horeca, zoals een paviljoen of een restaurant.

Meerwaarde voor bezoekers

Wethouder René van der Weide: “We horen regelmatig dat er behoefte bestaat aan een plekje om even wat te drinken, te eten of naar het toilet te gaan bij de Grote Rietplas. Horeca draagt bij aan de kwaliteit van deze mooie plek, onder andere door de openbare toiletvoorzieningen en meer sociale controle.” De gemeente Emmen trekt hierbij samen op met wijkverenigingen Woonparc Sandur en Rietlanden.

Fred Ottens (voorzitter wijkvereniging Woonparc Sandur): “We hebben besproken aan welke voorwaarden en wensen een horecavoorziening in ieder geval moet voldoen. Wij vinden het belangrijk dat zo’n voorziening niet alleen is voor bezoekers van het gebied, maar ook van meerwaarde is voor bewoners van Parc Sandur en Rietlanden. Denk bijvoorbeeld aan openbare toiletten en extra toezicht”.

Voorzitter van wijkvereniging Rietlanden Henry Ahlers vult aan: “Ook uitstraling, duurzaamheid en beperking van geluidsoverlast zijn belangrijke aandachtspunten”.

Planning

Nadat de start van de zoektocht in het najaar hebben ondernemers een aantal weken de tijd een plan voor horeca bij de Grote Rietplas in te dienen. Vervolgens bepaalt een jury welk plan het beste aansluit bij de eisen en wensen. In de jury zitten naast vertegenwoordigers van de gemeente Emmen ook de voorzitters van beide wijkverenigingen. De winnende ondernemer kan het plan verder uitwerken. Daarnaast wordt het bestemmingsplan gewijzigd.