RVS-project en Fonteinplein Geert Vos bad Erica afgerond

Erica – Afgelopen vrijdag 19 juni werd het Ericase Geert Vos openluchtzwembad vereerd met het bezoek van René v/d Weide, wethouder gemeente Emmen en Teamleider Sport, Erik van Loon.

Het openstellen van het zwembad in relatie tot de coronamaatregelen en nog belangrijker, de afronding van het RVS-project van het bad. V/d Weide en van Loon hadden naast het Fonteinplein ook speciale belangstelling voor het aangebrachte RVS in het ondiepe gedeelte van het zwembad. De investering die hiervoor is gedaan moet voor de komende 20-30 jaar leiden tot minder onderhoudskosten. De oude betonnen bassins vergen jaarlijks veel onderhoud en brengen en hoge onderhoudskosten met zich mee.

Fonteinplein

Het Fonteinplein is een nieuwe aanwinst voor het zwembad aangeboden door een anonieme sponsor. Voor de jeugd geven de spuitende stralen volop plezier. Tijdens de rondleiding die werd verzorgd door badjuffrouw Mariëlle Hensums en de voorzitter van het stichtingsbestuur Fré Jongsma lieten de heren blijken zeer content te zijn over het totale plaatje van het zwembadterrein en de inzet van de vele vrijwilligers.

Speciaal voor de baantjeszwemmer is het zwembad van maandag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur geopend. Helaas zijn er tot nu toe wel minder abonnementen verkocht dan voorgaande jaren. De oorzaak hiervan moet waarschijnlijk gezocht worden in de Corona maatregelen die intussen bijzonder versoepeld zijn. Het bestuur hoopt dat met de verwachte hogere temperaturen de komende weken de verkoop nog zal toenemen.

investering door bevolking en sponsoren bijeengebracht

De investering van honderdvijftig duizend euro werd mogelijk gemaakt door bijeen gebracht geld van de Ericase bevolking, twee geldschieters de heren Schepers en Peters en een bijdrage van de gemeente in de vorm van een lening en een 1/3 subsidie regeling.

(Foto: Mariëlle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!