Laatste dak-elementen op VENZ 139 geplaatst

Klazienaveen – Vandaag , vrijdag 5 juni 2020, zijn in het centrum van Klazienaveen de laatste dak-elementen van het appartementencomplex VENZ 139 geplaatst.

VENZ 139 laatse bouwlaag (9)
Aan de voorzijde staan de pallets met metselstenen al op de steiger gereed voor de komende weken.

Gedurende de gehele morgen hebben de werknemers van Bouwbedrijf Gebr. Wolken en Huls Staalbouw stevig doorgewerkt, en met behulp van een reusachtige Mammoetkraan werd de staalconstructie gehesen en kon vervolgens gemonteerd worden. VENZ 139 laatse bouwlaag (1) VENZ 139 laatse bouwlaag (4)VENZ 139 laatse bouwlaag (2)
Vrijwel direct na de middag kon daarna begonnen worden met het plaatsen van de laatste dak-elementen.VENZ 139 laatse bouwlaag (10)VENZ 139 laatse bouwlaag (11)
Zo tegen 15.45 uur werd de allerlaatste betonplaat door Marco Hoogeveen voorzien van de afdichtingen (blauwe kunststofkappen), aangehaakt en door de collega’s boven op het gebouw gepositioneerd en geplaatst.

VENZ 139 laatse bouwlaag (13)
De laatste van de betonelementen!
VENZ 139 laatse bouwlaag (14)
Hoog, maar wel droog daarboven!

VENZ 139 laatse bouwlaag (15)Aan de achterzijde is de afgelopen dagen ook al het onderste deel van de achtergevel gemetseld, de rest zal met gevelbeplating worden uitgevoerd. De donkere metselsteen zal het appartementencomplex straks ongetwijfeld een mooie, warme uitstraling geven.