Forse boeteverhogingen verkeersovertredingen in Duitsland

Klazienaveen / Regio – Na periode van maanden dat wij ons door de COVID-19 beperkingen heen te hebben geworsteld staan we allemaal in de startblokken om ons normale leven weer op te pakken.

Voor velen die in de grensstreek wonen hoort daar ook bij, dat de brandstoftank van hun auto weer volgegooid word met de aanmerkelijk goedkopere Duitse benzine.
En als je dan toch eenmaal de grens overgewipt bent, gelijk ook even wat Duitse boodschappen inslaan. Maar houd je netjes aan de verkeersregels, want de anders worden die goedkopere benzine en andere boodschappen alsnog een dure aangelegenheid.

Forse verhogingen

Duitsland had in vergelijking met Nederland een vrij mild beleid met verkeersboetes. Daar is eind april dit jaar een einde aan gekomen. Vooral verkeersovertredingen binnen de bebouwde kom worden zwaarder bestraft. Rijd je binnen de bebouwde kom 16 tot 20 km/h te hard, dan mag je vanaf heden 70 euro komen aftikken. Buiten de bebouwde kom kost eenzelfde overtreding je 60 euro.

Als je binnen de bebouwde kom 21 tot 25 km/h sneller rijdt dan toegestaan, dan krijg je behalve een boete van 80 euro ook een rijverbod van een maand opgelegd. Dit laatste geldt alleen in Duitsland weliswaar, maar dat betekent ook dat je wéér een maand lang geen goedkope Duitse benzine kunt tanken en geen boodschappen kunt doen.

Buiten de bebouwde kom zijn de boetes per snelheidsinterval een tientje lager, maar ook op de snelweg en de provinciale straten kun je tegen een rijontzegging aanlopen. Buiten de bebouwde kom mag je bij een overschrijding van de maximumsnelheid met 26-30 km/h een boete van 80 euro betalen en vervolgens je benenwagen gaan gebruiken.

Rood licht negeren? Let maar beter goed op, want dat gaat je standaard 90 Euro kosten. Breng je bij deze handeling ook nog eens andere verkeersdeelnemers in gevaar, dan wordt dat bedrag verhoogd tot 200 Euro, aangevuld met een maand rijontzegging. Maar ook de boetes voor foutparkeren, de doorgang van een hulpvoertuig belemmeren of hinderlijk naast elkaar fietsen zijn verhoogd.

Voor alle boetes betreffende verkeersovertredingen in Duitsland neemt u hier maar eens een kijkje.

Wij wensen u veel veilige (Duitse) kilometers toe!