Weersverwachting komende 5 dagen; kans op vorst aan de grond

Klazienaveen / Regio – De weersverwachting voor de komende dagen en tijdens het Pinksterweekeinde ziet er goed uit. Dat zal ongetwijfeld weer een grote drukte opleveren, maar laten wij met elkaar de huidige regelgeving van de overheid betreffende het coronavirus in acht nemen.

Morgen, donderdag 28 mei, begint de dag weer met volop zonneschijn. In de loop van de ochtend komen stapelwolken tot ontwikkeling en er trekken ook sluierwolken over het land. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

In de middag is er een mix van flink wat zon en enkele stapel- en sluierwolken. De wind draait naar het noorden en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur is wat lager en stijgt naar 16-17 graden in het noorden en naar 22 in het zuiden. In het midden van het land is het 19-21 graden.

Kans op vorst aan de grond

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag is het helder en droog. De noordoostenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt flink. In het oosten en noordoosten koelt het af naar een graad of 3 met kans op vorst aan de grond. Elders is het 4 tot 7 graden, maar in het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 10.

Vrijdag wordt opnieuw een droge en zonnige dag. Er trekt ook sluierbewolking over het land. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in het noorden en naar 20 in het westen. In het midden en oosten wordt het 21-22 graden en in het zuiden 23. In de loop van de middag steekt op de stranden een zwakke zeewind op. De temperatuur daalt aan het eind van de middag naar ongeveer 16-17 graden.

Zaterdag schijnt de zon weer volop. In de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en het blijft overal droog. De wind waait matig uit het oosten, later draait de wind aan zee naar het noordoosten en neemt toe naar vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noorden en westen en naar 23-24 in het midden, oosten en zuiden. Op de stranden en in het Waddengebied koelt het later af naar een graad of 18.

Zondag, Eerste Pinksterdag, schijnt de zon weer uitbundig. In de middag komen vooral landinwaarts stapelwolken voor. Het blijft droog en er waait een matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het noorden en westen en naar 23-24 elders.

Ook maandag, Tweede Pinksterdag,  schijnt de zon flink door de aanwezige sluierwolken. Het blijft wederom droog en het wordt 20-25 graden. De noordoostenwind is overwegend matig.weeronline_28mei2020

Na Pinksteren houdt het zonnige, droge en warme weer aan. De kans is zelfs groot dat het nog wat warmer wordt met maxima van 22-27 graden. Pas aan het eind van volgende week neemt de kans op een wisselvalliger weertype met lagere temperaturen geleidelijk toe naar ongeveer 40%.

(Bron: weeronline.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!