Gedeputeerde Bijl doet toezegging ivm investeringsagenda

Assen – Gedeputeerde Bijl doet toezegging naar Forum Voor Democratie Drenthe om de investeringsagenda mee te nemen naar de begroting in plaats van de voorjaarsnota.

Vandaag, 27 mei, deelde gedeputeerde Cees Bijl tijdens de Provinciale Staten vergadering mee, dat hij heeft geluisterd naar de signalen met betrekking tot de investeringsagenda. De Statenfractie van FVD Drenthe heeft al langere tijd gepleit om de investeringsagenda om te zetten in een noodfonds. De fractie heeft bij monde van vicefractievoorzitter Thomas ook altijd gepleit voor uitstel van de investeringsagenda om de crisis het hoofd te bieden na Corona-tijdperk, maar ook reeds daarvoor.

Op 16 maart stuurde FVD Drenthe over dit punt reeds schriftelijke vragen in. Forum voor Democratie wil haar ogen niet sluiten voor de economische gevolgen van de coronacrisis en bepleit extra steun voor ondernemers vanuit de provincie.

Bij de behandeling van de begroting in november 2019 stemde Forum voor Democratie tegen de begroting, maar wil straks wel gewoon meepraten over de invulling van de vijftig miljoen. “Want misschien zitten er tussen die nog te maken plannen wel hele goede die we willen steunen”, zo legde FvD-statenlid Thomas Blinde destijds de pragmatische koers uit.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!