Roeivereniging DRV34 (i.o.) timmert stevig aan vaarweg

Emmen  / Regio – De roeivereniging in oprichting (DRV34 (i.o.)) heeft niet stilgezeten. Gedurende de afgelopen periode is door de roeivereniging alles in het werk gesteld om nog dit jaar te kunnen en mogen gaan roeien.

Vergunning zeecontainer

Intussen heeft watersport-partner ‘Watersport Drenthe’ van de roeivereniging in oprichting (DRV34 (i.o.)), haar jeugdtrainingen op de Grote Rietplas mogen hervatten en daarnaast is de vergunning van de Gemeente Emmen verstrekt voor het plaatsen van zeecontainers.

Wat is er zoal gebeurd?

Er is een mooie locatie tussen De Grote Rietplas en de kanobaan toegewezen! Dit als onderdeel van het plan dat de wijkverenigingen Woonparc Parc Sandur en De Rietlanden aan B&W Emmen hebben gepresenteerd. Dit plan is in nauwe samenwerking met drie watersportverenigingen (waaronder de roeivereniging) ontwikkeld.

 • Inmiddels heeft de gemeente Emmen ons een zeecontainer ter beschikking gesteld die tevens op deze mooie locatie kan worden geplaatst.
 • iemagoo, ontwerp & communicatie heeft naast een mooi logo ook mooie roeikleding ontworpen. De KNRB heeft deze ontwerpen inmiddels goedgekeurd (we mogen aan wedstrijden deelnemen :-).
 • Onze materiaalcommissaris Ronald is met verschillende aanbieders van boten in gesprek. Zo heeft ARC (Asser Roeivereniging) een 4+ aangeboden, de R.V. Nautilus Rotterdam een 4- Empacher aangeboden en heeft de Hoogeveense Roeivereniging De Compagnie twee Wherry’s (WC2x+/3x-) aangeboden.
 • Zwep fotografie heeft – bij wijze van sponsoring – aangeboden om foto’s voor onze website te maken. Zodra een fotoreportage mogelijk is, maken we graag van dit aanbod gebruik.
 • Penningmeester Leo is – in nauwe samenwerking met de KNRB – statuten voor onze vereniging aan het uitwerken.
 • Emmen wordt in het najaar ‘host’ van de Nationale Sport Week. Dit uiteraard op voorwaarde dat Corona vergaand op haar retour is waardoor grootschalige evenementen veilig kunnen worden georganiseerd. De Nationale Sport Week is een initiatief van net NOC NSF en is primair gericht op het stimuleren van breedtesport. Onze bijdrage aan dit evenement biedt ons een prima gelegenheid om in Emmen watersport in het algemeen en roeien in het bijzonder nader onder de aandacht te brengen.
Oproep!!!
 • Wat is nodig?
  Geld! Een beperkte financiële bijdrage van iedereen die samen met ons roeien in Emmen mogelijk wil maken. Ons voorstel is om vouchers te verstrekken van 75,- Euro. Als je ons enthousiasme deelt, en dat doe je, meld je dan aan als:
  • Lid
  • Donateur
  • Sponsor
  Neem één of meerdere vouchers af, hiermee kunnen we de vereniging echt oprichten, boten en riemen aanschaffen en een 40 ft (ruim 12 meter!) container laten plaatsen waar de boten in kunnen worden opgeslagen! Uiteraard worden de vouchers voor leden in mindering gebracht op de contributie en donateur en sponsoren worden desgewenst vermeld op de website.
 • Speciaal voor organisaties die willen meewerken maar nog niet kunnen of willen sponsoren, een garantstelling bij de bank voor een nader vast te stellen bedrag helpt ons ook! Interesse in een voucher of belangstelling voor sponsoring?  Stuur een e-mail en we nemen op korte termijn contact met je op!

Blijf gezond en geniet (op veilige wijze) van het mooie weer!

Hartelijke groet, Jaap Hof
Voorzitter DRV34 (i.o.)