Eikenprocessierups weer in opmars

Regio – De eikenprocessierups is weer in opmars. In de regio worden op veel bomen intussen de voor veel overlast zorgende, harige beestjes alweer aangetroffen.

Zo ook in Nieuw-Amsterdam, bericht een lezer. “Ze zijn alweer met een flinke opmars bezig”. Op de foto’s, die gemaakt zijn aan de Aak in Nieuw-Amsterdam, is de groei van de populatie duidelijk te zien. Je ziet tevens dat de plakstroken de rupsen wel stoppen.eikenprocessierups-3

Maar er zijn ook geluiden dat er naast deze rupsen, vele goede soorten insecten aan de brede plakstroken blijven plakken met alle gevolgen van dien. De vogels die op deze insecten jagen, blijven er met hun pootjes of verentooi schijnbaar aan vastplakken en sterven er een gruwelijke -honger-dood. Met als gevolg dat ook de nestjes met jongen niet meer van voedsel worden voorzien en ook zij van honger zullen gaan sterven. Het lijkt dan ook geen goed idee om met deze ‘vinding’ door te gaan.eikenprocessierups-2

Foto’s: Jan

error: De inhoud van deze website is beschermd !!