Dokter schoonmaakorganisatie, Dorpenzorg en Sedna bundelen krachten

Klazienaveen / Regio – Bijna geheel Nederland is getroffen door de problemen in de Coronacrisis. Hiervan kunnen onze ouderen, maar ook mensen met een verminderde weerstand erg veel hinder ondervinden.

Stichting Dorpenzorg, Dokter Schoonmaakorganisatie en Welzijnsgroep SEDNA Emmen hebben hun krachten gebundeld om de hulpbehoevende inwoners in de gemeente Emmen nog beter van dienst te kunnen zijn.

Toename hulpaanvragen

Door de ongewone omstandigheden is er een toename van het aantal hulpaanvragen van inwoners en signalen die wij van onze vrijwilligers en via onze medewerkers ontvangen. Met een gezamenlijk loket in deze ingewikkelde en bijzondere Corona-tijden, hopen wij een nog betere hulpverlening op te kunnen zetten. Voor het gebied de Monden en de Blokken kan dit op zeer korte termijn worden ingevoerd. Dokter schoonmaakorganisatie is hoofdaannemer-WMO in deze gebieden en heeft ter plaatse medewerkers aanwezig.

Meldpunt Sedna

Sedna heeft voor alle gebieden een centraal meldpunt ingericht dat is te bereiken op telefoonnummer 0591-680800. Dit meldpunt is bedoeld voor vrijwilligers die meehelpen om de inwoners te ondersteunen en als achterwacht voor de beheerders van Noaberhuus die veel aanvragen voor hulp omzetten in daadwerkelijke hulp. Ook als u een vraag heeft voor uzelf of zorgen over iemand anders kunt u terecht op dit telefoonnummer. De boodschappenservice van Dorpenzorg loopt momenteel al in een groot gedeelte van Emmen. Mensen die hier gebruik van willen maken kunnen bellen met het Noaberhuus van Dorpenzorg op telefoonnummer 0591-714724 of per e-mail via info@dorpenzorg.nl Door deze gezamenlijke aanpak denken wij ook andere problemen die spelen of gaan spelen vroegtijdig te kunnen onderkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden.

Ondersteuning en hulp van Noaberhuus

Behoort u bij de groep die wel hulp en ondersteuning kan gebruiken, meld u zich dan ook vooral bij het Noaberhuus aan zodat wij u kunnen helpen in deze moeilijke tijden. Ook dit kan via hetzelfde telefoonnummer: 0591-714724
of per mail: info@dorpenzorg.nl

Vrijwilligers Noaberhuus gevraagd

Het Noaberhuus heeft het netwerk om alle mogelijke ondersteuning te geven aan mensen die het nodig hebben. Maar wij zoeken met spoed vrijwilligers die zich willen inzetten om samen met elkaar deze crisis door te komen. Wilt u ook meehelpen om onze ouderen en mensen met mindere weerstand deze moeilijke tijden door te komen? Meld u zich dan aan als vrijwilliger bij het Noaberhuus.

Dit kan per telefoon: 0591-714724
(Mocht u de voicemail krijgen, spreek dan duidelijk uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terug.)

Maar u mag ook een e-mail met uw contactgegevens en wat u wilt, of kunt doen sturen naar: info@dorpenzorg.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!