‘Vlaggen’ op 10 april om 75 jaar bevrijding toch te kunnen herdenken

Regio – Omstreeks 10 april 1945 is de regio Zuidoost Drenthe bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Dit zou met veel 75-jarige festijnen en herdenkingen herdacht gaan worden.

Doordat het Coronavirus op dit moment heerst, zijn vrijwel alle activiteiten voor het herdenken afgelast. Zo ook de geplande herdenkingen in de gehele Zuidoosthoek van Drenthe. Vlaggen lijkt een goede optie te zijn om toch te kunnen herdenken!

‘Vlaggen’

De regio Zuidoost-Drenthe is volgens de geschiedenisboeken op 10 april 1945 bevrijd. De inmiddels 32-jarige uit Barger-Compascuum afkomstige Lisanne Dijck zou het ‘super’ vinden als iedereen ging ‘vlaggen’ op de dag dat hun gemeente bevrijd is. Lisanne hoopt op deze wijze de mensen die hun leven hebben gelaten tijdens de bevrijding, toch nog te kunnen eren voor hun getoonde moed en inzet.

Volgens de geschiedenisboeken is de regio Zuidoost-Drenthe op 10 april 1945 bevrijd.  Dijck hoopt op deze dag heel veel vlaggen in de gemeente Emmen e.o. te mogen zien op deze, toch wel heel bijzondere dag.

Het ligt in de bedoeling om vrijdag 10 april vanaf s’morgens 06.00 uur tot 0.00 uur te gaan vlaggen. Er is intussen een speciale evenementenpagina door haar aangemaakt, Vlaggen Voor De Bevrijding. Lisanne hoopt dat iedereen dit bericht zoveel mogelijk wil gaan delen en liken.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!