De warenmarkten in de gemeente Emmen gaan door!

Emmen / Klazienaveen – De wekelijkse warenmarkten in de gemeente Emmen gaan door.  Dus ook morgen in Klazienaveen en Emmer-Compascuum!

Dit betekent dat niet alleen vandaag in Emmen doorgang van de markt in Emmen plaatsvond, maar dat ook de markten in Emmer-Compascuum en Klazienaveen op zaterdag 28 maart gewoon doorgaan.

Alleen etenswaren

Wel staan tijdens de warenmarkten alleen kramen die etenswaren verkopen. De warenmarkten mogen doorgaan omdat zij een goede aanvulling zijn op de supermarkten en markten een rol hebben in de voedselvoorziening.

Houdt afstand tot elkaar!!!

Belangrijk is wel dat iedereen zich, ook tijdens het bezoek aan de markt, houdt aan de strenge voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Dat er bijvoorbeeld geen handen geschud worden en dat contactloos betaald wordt.

Ruimer van opzet

De markt is ruimer opgezet doordat non-food kramen niet meer op de markt aanwezig zijn. Tijdens de markt wordt ook streng gecontroleerd of de maatregelen wel worden nageleefd. Mocht blijken dat de maatregelen niet werken, dan kan de burgemeester alsnog tot volledige sluiting over gaan. Voor de markten van volgende week wordt opnieuw bekeken of zij door kunnen gaan of niet.

Geen etenswaren nuttigen tijdens markt

Verder is het niet toegestaan om gekochte etenswaren op de markt op te eten. Marktkooplui mogen dan ook niet hun terrasmeubilair uitstallen voor de kraam. Ook aan omliggende cafés en restaurants is dringend verzocht hun terrasmeubilair te verwijderen. Op deze manier kunnen bezoekers van de markt niet gaan zitten om iets te eten en hun verblijf op de warenmarkt onnodig te verlengen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!