Gulle Ericanen zorgen voor doorgang renovatie Geert Vos Bad

Erica – Gulle bijdragen van een drietal Ericanen zorgen voor het mogelijk maken met uitvoering van de renovatie van het Geert Vos Bad in Erica.

Het RVS bad Erica gaat door! Het stichtingsbestuur van het openlucht zwembad in Erica is al ruim een jaar bezig met plannen om het ondiepe bad te voorzien van RVS. Om aan te benodigde gelden te komen, werden het afgelopen jaar diverse acties gevoerd en kwamen er mooie donaties binnen.

Gulle bijdragen

De grote klapper kwam van twee gulle dorpsbewoners: Bert Schepers van COOP-supermarkt en Jan Peters maakten hun bijdrage tijdens de jaarlijkse presentatie in het Schienvat bekend. Een gezamenlijk bedrag van € 40.000 !!! Er blijft nu nog een resterend benodigd bedrag over om het project te kunnen realiseren. Dit bedrag kan van de gemeente Emmen geleend worden.

gestart

Na het bekend worden dat het project door kon gaan is ondernemer Jeroen Bergsma van ALLUUR gelijk begonnen met de voorbereidingen en zijn in de eerste weken van maart de eerste contouren al te zien. Geert_Vos_Bad_7577En als het weer meezit, kan de klus eind maart al geklaard zijn.

Fonteinplein

Er wacht het stichtingsbestuur nog een tweede uitdaging. Een derde gulle gever uit het dorp biedt het zwembad een fonteinplein aan. Een geweldige attractie voor de aller kleinsten en minder validen. Ook dit project wil het bestuur nog realiseren voor opening van het zwemseizoen op zaterdag 2 mei.

Of alles lukt hangt nu natuurlijk af van de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus. Vele vrijwilligers zijn intussen toch hard aan het werk om beide projecten te realiseren.

(Foto’s: Marielle Hensums)