61-Jarige Klazienavener op heterdaad betrapt met bekrassen van auto

Klazienaveen – Een 61-jarige Klazienavener is op heterdaad betrapt door alerte buurtbewoners op het bekrassen van een auto en werd vervolgens overgedragen aan de politie.

Op dinsdagavond 17 maart 2020, is omstreeks 22.05 uur een 61-jarige autokrasser op heterdaad betrapt en aangehouden door oplettende buurtbewoners.

In verband met eerdere vernielingen van voertuigen in de omgeving hadden de buurtbewoners een burgerwacht opgericht en zich in een auto met geblindeerde ramen verstopt. Zo tegen 22.00 uur op dinsdagavond zagen de buurtbewoners een persoon naderen. Toen deze man naast de auto liep waarin de buurtbewoners zich verstopt hadden, hoorden zij dat de auto bekrast werd.

Als reactie op het bekrassen van het voertuig hebben zij de man aangehouden op verdenking van vernieling van een voertuig. Hierop werd onverwijld de politie ingeschakeld. De politie kon bevestigen dat er sprake was van een strafbaar feit en dat de man in kwestie hiervan verdachte was. De 61-jarige inwoner van Klazienaveen werd hierop meegenomen en ingesloten voor verhoor en een nader onderzoek.

Daarnaast is er bij de verdachte een voorwerp aangetroffen dat mogelijk gebruikt is voor de vernieling. Dit voorwerp is door de politie in beslag genomen en maakt onderdeel uit van het onderzoek. Tegen de verdachte zal proces verbaal worden opgemaakt.

(Bron: politie Zuidoost Drenthe)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!