Marktplein donderdag 12 maart feestelijk officieel in gebruik genomen

Klazienaveen – Vandaag, donderdag 12 maart, is er een klein feestje in Klazienaveen gevierd. Het compleet vernieuwde marktplein is met het planten van een tulpenboom officieel in gebruik genomen.

Planten tulpenboom

Vandaag werd de officiële ingebruikname verricht door gemeente Emmen wethouder, Rene van der Weide. Met het planten van van een tweede tulpenboom, de Liriodendron tulipifera Fastigiata, werd het een feestelijk gebeuren.

EOP-Klazienaveen

Jan Gerfen, woordvoerder van het EOP-Klazienaveen, vindt dat het een geweldig mooi plein is geworden. Voorheen stonden hier tijdens een regenachtige periode het verwaarloosd uitziende plein en de omliggende straten deels onder water. “Dat is nu verleden tijd,” zegt Gerfen.

De gemeente Emmen begon vorig voorjaar met de grote opknapbeurt van het oude Marktplein. Voor de klus was vierhonderdduizend euro gereserveerd. Hiervoor werd het riool vervangen en het plein helemaal opnieuw ingericht. Daarmee groeide ook de capaciteit van het aantal parkeerplaatsen met 40 plekken, om precies te zijn naar in totaal 118 parkeerplaatsen.

Een straat verdween en werd er een nieuwe weg (De Snikke) aangelegd tussen het nieuwe plein en de nieuwbouwwoningen op de voormalige plek van  het voormalige buurthuis De Snikke.

Openbaar toilet

Ook is het nieuwe plein voorzien van stroom- en watertappunten, zodat de evenementen iets eenvoudiger gebruik kunnen gaan maken van de openbare nutsvoorzieningen. Volgens Gerfen heeft de gemeente daarmee bijna alle wensen van de inwoners ingewilligd. Wat nog wel op het lijstje staat is o.a. een openbaar toilet.Marktplein_RvdWeide_MSL_4992

error: De inhoud van deze website is beschermd !!