Team FM nu ook in de ether met DAB+

Emmer-Compascuum/Regio – Het bekende radiostation Team FM is niet meer alleen op de op de kabel, maar nu ook in een groot deel van Nederland in de ether via DAB+ te beluisteren!

Hoogste bod veiling nieuwe frequenties

In januari 2020 werden weer een aantal frequenties opnieuw geveild en Team FM bracht deze keer het hoogste bod uit voor de FM kavel 96.0 MHz in Stadskanaal.

Nu Op autoradio via DAB+ in heel Nederland

Sinds donderdag 5 maart 2020 is Team FM nu via DAB+ op de autoradio te ontvangen in een groot deel van Nederland. De zender op FM 96.0 MHz in Stadskanaal wordt binnen enkele dagen aangesloten.

Via de nieuwe frequentie, de analoge kabelradio, TV, DAB+ en FM hoor je om de twee uur een programma gepresenteerd door een lokale dj uit de regio, met daarin aandacht voor bekende Nederlandstalige, Engelstalige Duitstalige, nieuw Nederlandstalige hits en veel aandacht voor nieuw talent en regionale muziek.

Ontwikkelingen in stroomversnelling

De start van radiostation Team FM was op 1 augustus 2011 analoog te ontvangen op de Ziggo-kabel in Drenthe, Friesland, Groningen en Twente. In 2013 volgde daarop de eerste uitbreiding in de provincie Overijssel. De ontwikkelingen van Team FM gingen in een stroomversnelling, want vanaf 2015 kwam er uitbreiding via het digitale pakket bij Ziggo. Hierdoor was Team FM ook te beluisteren via de TV op kanaal 921. In 2018 kwam de radiozender in contact met de Broadcast Partners en kreeg daardoor toegang tot de DAB+ etherfrequentie van MTVNL in Emmen en omstreken. Hierdoor was Team FM niet alleen op de thuisradio te ontvangen, maar nu ook in de ether via DAB+.

Op de website teamfm.nl en via de gratis app heeft Team FM op dit moment de beschikking over 7 verschillende kanalen waar je naar verschillende formaten van muziek kunt luisteren. Engelstalig hits, country, piratenplaten, geheime zender hits, Nederlandstalige hits en natuurlijk ook veel muziek van regionale artiesten.

24 uur per dag en 7 dagen per week

Team FM verzorgt nu 24 uur per dag, zeven dagen per week, live uitzendingen op nationaal en regionaal niveau vanuit 70 thuisstudio’s. Meer dan 100 mensen werken nu mee aan deze radiozender en er is veel aandacht voor regionaal talent, maar het doorgeven van nieuws uit de regio behoort ook tot de taken van de medewerkers. Lokale dj’s presenteren daarom dagelijks live programma’s die dicht bij de luisteraars staan.