Thriantaschool wint kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’

Emmen/Regio – Kinderen van de middenbouw van ZML Thriantaschool uit Emmen hebben de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ gewonnen. In totaal hebben zeven scholen negen gezonde gerechten bedacht en bereid.

Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur maakte een tour langs alle deelnemende scholen om de gerechten te beoordelen op geur, structuur, samenstelling, kleur en presentatie. De Thriantaschool liet de Triangel groep 6/7/8, ’t Eenspan en de Bente/Viersprong achter zich. De Barg met twee groepen, Triangel groep 5 en Dordtse Til met twee groepen kwamen daar vlak achteraan.

in het zonnetje gezet

“Ik ben zeer verheugd met de enthousiaste deelname van veel scholen aan deze kookwedstrijd. Het is belangrijk dat kinderen weten wat gezonde streekproducten zijn en hoe je daarmee heerlijke gerechten kunt maken” aldus wethouder Robert Kleine. Samen met chef kok Rob Pijpstra heeft hij afgelopen vrijdag de kinderen van de Thriantaschool in het zonnetje gezet. Dit gebeurde in groothandel de Sligro in Emmen waar de kinderen daarna konden genieten van een heuse proeverij.

Prijzen

Het winnende recept “Rainbow veggie crispy chicken” komt op de menukaart van restaurant Parc Sandur. Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden uiteindelijk gebundeld in een inspirerend kookboek. Verder krijgen alle deelnemende scholen een kookworkshop aangeboden door chef kok Rob Pijpstra. De workshops zullen plaatsvinden in Parc Sandur.

Kindermenu 2.0

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Op de foto de winnende school samen met wethouder Robert Kleine en chef kok Rob Pijpstra.

(Foto: Joyce Sandifort)