Vandalen vernielen Flexi-netten in het Bargerveen

Regio/Weiteveen – Het Landschapsbeheer Kollingsveen is eind vorige week opnieuw benadeeld door vandalen. In het Bargerveen in de omgeving van de Stilteplaats werden zgn. Flexi-netten vernield.

Het afgelopen weekend hebben vandalen de Flexi-netten, dat is de verplaatsbare afrastering voor de schapen, op maar liefst 4 plaatsen op de graas-locatie Zuidersloot/Kerkenweg -nabij de Stilteplaats- in Weiteveen  doorgesneden. Het is niet voor de eerste keer dat dit soort vernielingen gebeuren zegt schaapherder Bos. Flexi-nettenDeze Flexi-netten zijn niet met slechts één snij-beweging kapot te krijgen. De dader(s) zijn daar wel even mee bezig geweest!

Financiële schade

Afgezien van de financiële schade wat dit voor het Landschapsbeheer betekend, hadden met alle gevolgen van dien, de hier aanwezige drachtige schapen ook het hazenpad kunnen kiezen. Gelukkig is dat laatste niet gebeurd.

Heeft u iets verdachts bemerkt en/of gezien? Wilt u dan contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!