Eerste fundatiepalen gestort voor realisatie appartementen en winkelruimte centrum Klazienaveen

Klazienaveen – Vandaag is er een start gemaakt gemaakt met de realisatie van de bouw van zeven appartementen met winkelruimte op de voormalige Siekman-locatie door Bouwbedrijf Wolken uit Zwartemeer.

De ‘pukkel’ zoals het oude pand in de volksmond genoemd werd, is nu definitief verdwenen. Hiervoor in de plaats komt een hypermodern gebouw terug. (https://klazienaveenlokaal.nl/2019/10/03/oude-pand-siekman-diervoeders-binnenkort-verleden-tijd/)

Eerder deze week werd al begonnen met de grondverbetering, het aanbrengen van héél veel geelzand voor de ondergrond.Wolken_centrum_Klazienaveen_zand-(5-1web)

Vandaag, vrijdag 31 juli, werd een begin van de bouw gemaakt met de fundatiepalen. Dit is met een speciale boor-techniek gedaan, zodat omwonenden er vrijwel geen hinder van ondervinden. Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (3)De beton werd vanuit de betonwagens van Betoncentrale Emmen via een slang naar de hei- boormachine van Neder-Fund uit Wijchen gepompt. Maar liefst ruim 8 meter diep gaat zo’n boor, en tijdens het boren werd de beton erin gepompt en met ijzervlechtwerk versterkt.Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (9)Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (25)Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (28)Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (20)Betonpijlers storten_Wolken-Siekman (22)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!