Bedrocks ‘hofleverancier’ Nederlands Team Baseball 5

Regio/Emmen – De honk- en softbalvereniging Bedrocks Emmen wordt hofleverancier van het Nederlands team Baseball 5. Vier Emmer spelers zijn opgenomen in het Nederlandse Team!

Met nog slechts 5 weken te gaan voor het eerste officiële Europese kampioenschap Baseball 5, zijn de afgelopen periode de spelers voor het Nederlandse team gekozen. De spelers die Nederland gaan vertegenwoordigen in Vilnius Litouwen, werden afgelopen maandag 27 januari door de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball Bond bekend gemaakt.

‘Hofleverancier’

Van de 8 spelers uit dit oranje team dat bestaat uit 5 mannen en 3 vrouwen komen er maar liefst 4 uit het Baseball 5 team van Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks uit Emmen dat op 7 maart onder leiding van coach Erik Eilering probeert de huidige landstitel te verdedigen. Arjan Koreman, Melvin Brandjes, Fernando Acevedo en Naomi Vossebeld zullen samen met 4 andere spelers proberen op dit EK de finale te halen en te winnen. Een finaleplaats geeft recht op een ticket voor het Wereldkampioenschap dat eind 2020 in Mexico gehouden wordt.

Nieuwe variant van honkbal

Baseball 5 is een nieuwe variant van honkbal dat wereldwijd door de World Baseball Softball Confederation wordt geïntroduceerd. In 2022 staat het al op het programma van de jeugd olympische spelen.

Het snelle spel wordt gespeeld op een relatief klein veld met 5 spelers. De bal wordt met de blote hand of vuist het veld ingeslagen en zonder handschoen verwerkt. De ballen die gebruikt worden zijn van speciaal materiaal. De bal is rubberachtig, stuitert goed, zacht genoeg om zonder materiaal te vangen en te slaan, maar hard genoeg om goed te vangen en te gooien. Baseball 5 is geschikt om overal en op elke ondergrond te spelen. Alles wat je nodig hebt is een bal. 

Op de foto van links naar rechts : Melvin Brandjes, Max Kamp (niet geselecteerd), Naomi Vossebeld, Arjan Koreman, Fernando Acevedo

(Foto: Erik Eilering)