Heropening Kidz-Club in Sigrid’s Garden

Regio/Emmen – Tijdens de Wereld-Kinderkankerdag op 15 februari aanstaande vindt de heropening plaats van de Kidz-Club in Inloophuis Sigrid’s Garden.

Vele vragen kwamen er bij het inloophuis binnen van betrokken ouders of er een mogelijkheid tot een lotgenotencontact voor kinderen aanwezig was. Na de vele aanmeldingen en nadat er zelfs een wachtlijst is ontstaan, is het de hoogste tijd om weer open te gaan voor kinderen. De officiële openingshandeling zal zaterdagmiddag 15 februari door burgemeester Eric van Oosterhout verricht gaan worden.

Inloophuis  Sigrid’s Garden

Inloophuis Sigrid’s Garden is een plek waar kinderen van de basisschool in contact kunnen komen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde als zij meemaken of hebben meegemaakt op het gebied van kanker.

Zowel als het hen zelf overkomt of hiermee te maken hebben doordat een (groot-) ouder, broertje, zusje, vriendje, klasgenootje, kennisje hiermee geconfronteerd wordt. Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze daar hun verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Zijn ze niet zo praterig aangelegd, dan kunnen ze wat ze denken en voelen ook proberen te uiten door bijvoorbeeld te gaan schilderen of tekenen.

Natuurlijk mogen ze ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een middagje te ‘chillen’. In het inloophuis is er een ruimte speciaal ingericht voor de jeugd. Er zijn onder meer een televisie, (computer)spelletjes, een lui bankstel en diverse spelletjes.

Kidz-Club

De Kidz-Club is niet alleen voor kinderen met kanker, maar ook voor kinderen met broertjes/zusjes, ooms/tantes, vaders/moeders, opa’s/oma’s met kanker of die kanker hebben gehad of hieraan overleden zijn. De Kidz-Club is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Drenthe, Zuid-Oost Groningen en Noord-Oost Overijssel.

onbezorgd, leuke dingen doen

In eerste instantie is het de bedoeling om één keer per maand een activiteit/bijeenkomst te houden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
In Sigrid’s Garden vinden we het belangrijk dat kinderen ondanks alles, ook onbezorgd leuke dingen kunnen blijven doen. Daarom worden er regelmatig ontspannende workshops en gezellige uitstapjes georganiseerd.

Wat: Heropening Kidz-Club
Wanneer: Zaterdag 15 februari, inloop 13.30 u, aanvang 14.00 tot 16.00 uur
Waar:
Inloophuis Sigrid’s Garden
Weerdingerstraat 252c
7811 CL  Emmen
Tel. 06 – 156 23 192

Of kijk voor meer informatie op de website: https://www.sigrids-garden.nl/