Scholenfusies Klazienaveen leveren in nabije toekomst bouwlocaties op

Klazienaveen – De gemeente Emmen is  naarstig op zoek naar geschikte woningbouwlocaties in Klazienaveen. Een komende scholenfusie van enkele basisscholen brengt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd uitkomst.

Scholenfusie

Er zijn drie openbare basisscholen in het dorp die gaan fuseren, het gaat hierbij om De Planeet, De Spil  en De Viersprong. Met de komende fusie gaan ze verhuizen naar de locatie op het terrein van het Esdal College.

Met deze fusie ontstaat er vervolgens een leegstand aan de huidige, oude schoollocaties aan de Horizon, Voeghoutenstraat en de Derksweg. Volgens de gemeente kan het nog wel enige jaren gaan duren voordat de bouwlocaties beschikbaar zijn. Hiervoor is eerst meer overleg nodig met het EOP en de omwonenden.

Planeet is vol

Enkele weken geleden is het laatste beschikbare kavel in het gebied van de jonge woonwijk Planeet, waar particulieren zelf een woning konden bouwen, verkocht. De Planeet ligt nabij de sportvelden van de voetbalvereniging FC Klazienaveen. Planeet_2017-webIn deze wijk waren er 83 gemeentelijke kavels beschikbaar, 61 vrijstaande woonhuizen en 22 dubbele woningen. Ook werd er ruimte gereserveerd voor projectwoningbouw, 30 rijtjeshuizen, 18 dubbele woningen en één vrijstaande woning. Als de laatste woning in de Planeet opgeleverd wordt, staan er 132 huizen.

(Bron: emmercourant.nl)