Tot 20.00 uur betaald parkeren oplossing voor financiën Emmen

Regio/Emmen – Betaald parkeren tot 20.00 uur en een hoger tarief voor parkeervergunningen en bezuinigingen op parkeerbeheer. Dit zijn een aantal maatregelen die de financiële tekorten moeten gaan oplossen.

tarieven per uur blijven gelijk

Deze maatregelen zijn nodig en moeten ervoor gaan zorgen dat het tekort op parkeren van € 400.000,- in Emmen in 2020 is opgelost, en dat de tarieven per uur niet gaan stijgen! Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten.

De meerjarenbegroting van maart 2019 liet zien dat er vanaf 2020 een jaarlijks tekort op parkeren is. De gemeente is samen met vertegenwoordigers van ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties, horeca en uitgaansgelegenheden in overleg gegaan om mogelijkheden te zoeken om het tekort te voorkomen. Uit het overleg kwam de nadrukkelijke wens naar voren om het uurtarief niet te verhogen.

Waardering

Wethouder René van der Weide spreekt zijn waardering uit voor de constructieve opstelling van de partijen uit het centrum waarmee overleg is gevoerd: “Dit zijn natuurlijk maatregelen die wij liever niet nemen, maar de parkeerbegroting moet sluitend zijn. Dat betekent dat we er niks aan verdienen, maar dat we er ook geen geld op toeleggen. Het uitgangspunt voor het gesprek met de partijen was dat iedereen bijdraagt. Dat gebeurt met deze oplossingen.”

Betaald parkeren tot 20.00 uur

Per 1 februari aanstaande betaalt de bezoeker elke dag tot 20.00 uur voor parkeren. Donderdag blijft betaald parkeren tot 21.00 uur en op zondagochtend blijft het gratis (m.u.v. parkeergarages Willinkplein en Westerstraat, waar de bezoeker op zondagochtend al betaalt)

Parkeervergunningen

De gemeente stelt meer parkeervergunningen beschikbaar voor de parkeerterreinen aan de randen van het centrum. De prijs van parkeervergunningen verandert.

Zo worden de bedrijvenvergunning marktconform (€ 600,-) en wordt het tarief voor bewonersvergunningen in het centrum voor iedere bewoner gelijk (€ 240,-). Naast de bedrijvenvergunning introduceert de gemeente een werkendenvergunning die alleen tijdens kantoortijden (van 7.00-18.30 uur) geldt.

Tot slot wordt parkeerbeheer goedkoper uitgevoerd door het aantal uren parkeerbeheer te beperken en taken opnieuw aan te besteden.

(Foto: archief klazienaveenlokaal; parkeren in Klazienaveen)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!