Vmbo-Techniekleerlingen Hondsrug College leren werken met Lasersnijder

Emmen –  De vmbo-techniekleerlingen van het Hondsrug College leren omgaan met een moderne lasersnijder. Het Hondsrug College beschikt sinds deze week over het moderne lesmiddel en heeft daarmee hun machinepark volledig up to date gemaakt.

Beter voorbereid op arbeidsmarkt

De lasersnijder wordt ingezet op de vmbo-techniek afdeling van het Hondsrug College. Leerlingen kunnen voortaan hout, metaal en kunststof tot op de millimeter nauwkeurig snijden. Tot voor kort werd hiervoor nog een knipschaar gebruikt, waardoor gedetailleerd knipwerk niet mogelijk was.

Techniek-docent Egbert Pinxterhuis is erg blij met de aanwinst: ‘Dit is een wens die we al jaren hadden. Door de aankoop van de lasersnijder worden de leerlingen nog beter voorbereid op de stages en het werken op de arbeidsmarkt’, aldus de docent.

Financiering

De overheid heeft de laatste jaren geld geïnvesteerd in het techniekonderwijs.
Hierdoor heeft het Hondsrug College de mogelijkheid gekregen het machinepark te moderniseren en uit te breiden voor techniekonderwijs van
nu en in de toekomst.

Open Dag

De lasersnijder wordt tijdens de Open Dag op woensdag 5 februari van het Hondsrug College gedemonstreerd in het technieklokaal van gebouw ‘De
Brink’.

(Foto: Boudewijn Benting)